Hoppa till sidans innehåll

Om Falu Skidor


Falu skidor var en sektion i Falu IK med en ledamot i föreningens huvudstyrelse. Under 2016 delades Falu IK:s idrottsgrenar i enskilda föreningar och föreningen Falu IK Skidklubb bildades sommaren 2016.

Klubbens verksamhetsår är november till oktober och årsmöte hålls normalt i inledningen av november månad.

Falu IK Skidklubb har en styrelse som sammanträder ungefär en gång i månaden, både virtuellt och fysiskt. Mötena protokollförs och anslås på hemsidan för klubbens målsättning är att vara en öppen klubb där medlemmar och allmänhet ska ha god insyn.

Klubben har cirka 300 medlemmar, många som familjemedlemmar och den bedriver tränings- och tävlingsverksamhet för barn, ungdomar och juniorer. Men även äldre skidmotionärer är välkomna till klubben.

Träningsverksamheten leds av ledare som har genomgått skidförbundets ledarutbildningar om klubben har numera egna ledare som ger ledarutbildning i enlighet med skidförbundets utbildningsprinciper.

Klubbträningar äger rum på Riksskidstadion på Lugnet på måndag- och torsdagkvällar under vinterhalvåret (oktober till mars). Sommarträning bedrivs för ungdomar fr o m 11 år.

Klubben ansvar för den årligen återkommande ungdomsskidtävlingen Lilla Skidspelen sedan dess start 1974. Tävlingen hålls på Riksskidstadion normalt under marsmånad och den har de senaste åren lockat runt 800 deltagare till de två tävlingsdagarna.

Klubben är också aktiv i Svenska Skidspelsföreningen och bidrar med funktionärer till Svenska Skidspelen (mer känt som världscupstävlingarna i Falun).

Uppdaterad: 04 JUN 2017 11:55

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

Postadress:
Falu IK Skidklubb - Skidor
Styrelsen, Mårten Sahlin, Utvägen 5
79174 Falun

Kontakt:
Tel: 0725510860
E-post: This is a mailto link

Se all info