Hoppa till sidans innehåll

Registerutdrag


Från och med den 1:a januari är FN:s barnkonvention lag i Sverige. En följd av det är att Falu IK måste begära in registerutdrag på alla personer, 15 år och uppåt, som har direkt och regelbunden kontakt med barn. Det innebär att alla ledare måste visa upp registerutdrag. Styrelsen har beslutat att detta även gäller styrelsen.

Alla ledare och styrelsemedlemmar måste alltså beställa och visa upp registerutdrag.

Registerutdragen skall visas upp för Anna Löwenhamn Lundberg och Jens Montelius Risberg. Datum för att göra detta är 17/2, 2/3 och 3/3, antingen i målhuset eller klubblokalen eller annan plats som annonseras. Om man vill kan man lämna registerutdragen till dem via kontaktledarna. De förstörs isåfall efter att de kontrollerats. Falu IK sparar inga registerutdrag.

Det som skall visas upp är ett begränsat registerutdrag. I dessa syns det om man är dömd för mord, dråp, grov misshandel, människorov, alla sexualbrott, barnpornografibrott samt grovt rån. Inga andra brott, som exempelvis fortkörningar, finns med.Om någon ledare eller styrelseledamot mot förmodan är dömd för något av brotten ovan kommer styrelsen att hantera frågan då.

Riksidrottsförbundets information om registerutrag.

Information från polisen samt blankett för att begära utdrag.

Att begära utdrag är inte så enkelt som man skulle önska. Man måste skriva ut en blankett, signera den och sedan skicka in den. Den kan skickas in antingen via post eller fotad med telefonen och inskickad via e-post. Handläggningstiden kan vara upp till två veckor så beställ ditt utdrag idag om du inte gjort det.

Uppdaterad: 03 JAN 2020 00:54 Skribent: Per Tuvall
Epost: Adressen Gömd

Dalarnas Försäkringsbolag

Idrefjäll Logo

 

Intersport Logo

Atea Logo

Noname Logo

 

Ulf Lundbergföretagen Logo

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Falu IK Skidklubb - Skidor
Styrelsen, Mårten Sahlin, Utvägen 5
79174 Falun

Kontakt:
Tel: 0725510860
E-post: faluikskidklubb@gmai...

Se all info