Hoppa till sidans innehåll

Corona-anpassat från SSF

13 DEC 2020 22:19
  • Skapad: 13 DEC 2020 22:19

Vår längdskidkonsulent Anki Danielsson som vanligtvis stöttar oss med utbildning och inspirationsträffar har skickat lite matnyttig info i dessa speciella tider. För att förbundet ska kunna fortsätta att stödja oss i vår verksamhet trots det aktuella läget jobbar man med att ”ställa om- och inte in”, så långt det är möjligt. 

Nedan följer några nedslag:

 Utvecklingsmodellen - Blågula vägen

En uppdaterad utvecklingsmodell över svensk längdskidåkning finns nu publicerad på skidor.com. Målet med Blågula vägen är att den ska fungera som en handbok och guide för föreningar, ledare, aktiva och föräldrar på alla nivåer. Utvecklingsmodellen vill tydliggöra sambandet mellan en god verksamhet i barn- och ungdomsåren och ett fortsatt livslångt idrottande.
Blågula vägen finns i dagsläget som PDF att ladda ner på webben. Ett tips till föreningar är att ladda hem flyern med QR-kod - då kan ni lätt sprida Blågula vägen i er verksamhet!
Läs mer om Blågula vägen här:
https://www.skidor.com/Grenar/langdakning/Utbildning/Utvecklingsmodellen/

 

Utbildningar för tränare:

Inför året har vi gjort vissa förändringar i längdskidors utbildningsstruktur, med målet att göra dem mer tillgängliga, med bibehållen god kvalité och närmare knuten till vår utvecklingsmodell. Som ett första steg finns den helt webbaserade och kostnadsfria Introduktionsutbildningen – som du genomför när det passar dig bäst. Utbildningen vänder sig i första hand till dig som är tränare, men den kan med fördel även genomföras av de aktiva själva, föräldrar eller andra föreningsledare. Du som tidigare genomfört tränarutbildningar genom SSF kommer ändå hitta mycket nytt material eller kanske viktiga påminnelser!

Läs mer om våra utbildningar här:

https://www.skidor.com/Grenar/langdakning/Utbildning/

 

Webbinarier:
Som ett led i att nå fler och kommunicera viktiga budskap kommer vi under vintern hålla ett antal kostnadsfria webbinarier, inom olika teman och riktat till olika målgrupper. Först ut är webbinarium om vår utvecklingsmodell Blågula vägen och begreppet ”rätt träning i rätt ålder”.
Vill du anmäla dig och läsa mer om kommande webbinarier? Klicka då här:
https://www.skidor.com/Grenar/langdakning/Utbildning/Webbinarium/


Podd

Visste du att Svenska Skidförbundet har en egen podd med det passande namnet ”Snöpodden” ?– Ta del av intressanta ämnen här:
https://play.acast.com/s/ab71fb75-1a89-4405-ae1f-bea870b549a1/5c70647a-2be2-4a7d-ad7a-16ba3671e35e?seek=0.0&autoplay=1&fbclid=IwAR3cinS_4vu-pXbdaH_-_ubc7Oi-CpcToSv_vJqqjApBTVj3_U_HpgoG1KI

 

Ski Team Winter Challenge
Utmaningen vänder sig till ungdomar födda mellan 2005-2008 och handlar om att genomföra 21 olika utmaningar under perioden 13 december - 13 mars. Egen tidtagning, teknikbanor, styrketräning och pannlampsturer är något av det varierande innehållet i Ski Team Winter Challenge. Innehållet är framtaget utifrån utvecklingsmodellen Blågula vägen för att passa den aktuella åldersgruppen och är en blandning av utmaningar som kan utveckla dig både som skidåkare och individ.
https://www.skidor.com/Grenar/langdakning/barnungdom/SkiTeamChallenge/

 

 

Skribent: Anna Lundberg
Epost: Adressen Gömd

Dalarnas Försäkringsbolag

Idrefjäll Logo

 

Intersport Logo

Atea Logo

Noname Logo

 

Ulf Lundbergföretagen Logo

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Falu IK Skidklubb - Skidor
Styrelsen, Mårten Sahlin, Utvägen 5
79174 Falun

Kontakt:
Tel: 0725510860
E-post: faluikskidklubb@gmai...

Se all info