Hoppa till sidans innehåll

Hilding Gustafssons minnesfond - årets stipendiater

18 APR 2020 23:29
Under lördagens säsongsavslutning delades ett stipendium ut från Hilding Gustafssons minnesfond. I år gick det till de personer som ingick i H16-laget som tog USM-guld i distanstävlingen, nämligen Bosse Lövgren, Viktor Norberg och Axel Palm.
  • Skapad: 18 APR 2020 23:29

Stipendiataer Hildning Gustafssons minnesfond

Årets stipendiater i Hildning Gustafssons minnesfond. Från vänster, Axel Plam (med på videosamtal i mobilen), Viktor Norberg och Bosse Lövgren.

Motivering:
"I år går Stipendiet till ett lag som under den här säsong genom sin träningsflit tillsammans med sin träningsgrupp utvecklats så mycket att de tillsammans tog ett lagguld under USM, Svenska Ungdomsmästerskapen i längdskidåkning i Matfors.

Utöver lagguldet har de även radat upp stora individuella framgångar, också det ett resultat av att man sporrat varandra att i ur o skur genomföra sin målinriktade träning.

Stipendiet går till Bosse Lövgren, Viktor Norberg och Axel Palm som vardera får 1 000kr."

Under utdelningen av stipendiet framhölls förutom stipendiaterna också hela det gäng ungdomar som deltog i USM eller som skulle ha deltagit men hindrades av sjukdom. Alla höjde sin prestation en nivå under tävlingarna och stämningen bland ungdomarna var fantastisk.

Från klubben är vi mycket glada att vi har en så stor bredd av åkare som också vill fortsätta satsa upp på juniornivå.

Hilding Gustafsson var under många år engagerad i klubben och betydde mycket för klubbens verksamhet. Han gick bort aldeles för tidigt och en fond instiftades till hans minne. Från fonden ska årligen ett stipendie delas ut till en eller flera personer som är medlemmar i Falu IK Skidklubb. Stipendiaten kan var ungdom, junior eller senior och kvalificerar genom sina tävlingsresultat, sin träningsflit och sina personliga egenskaper som en god kamrat.

Skribent: Falui IK Skidklubb
Epost: Adressen Gömd

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

Postadress:
Falu IK Skidklubb - Skidor
Styrelsen, Mårten Sahlin, Utvägen 5
79174 Falun

Kontakt:
Tel: 0725510860
E-post: This is a mailto link

Se all info