SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falu IK Skidklubb
Fotboll

Ingen klubb är bättre än sina medlemmar - hjälp oss att bli ännu bättre!
2024-07-06 12:30

Här kommer ännu en påminnelse om att sedan länge känt faktum. Vi behöver hjälp. Det behöver vi alltid. Men - nu har vi ett antal specifika behov som vi verkligen behöver fylla. Några är helt centrala för att vi ska kunna driva vidare klubben på det sätt vi gör i dag. Vi hoppas att några av våra många medlemmar ser det och känner, om inte “det där ÄR jag”, så åtminstone “det där SKULLE KUNNA VARA jag”. Det räcker långt. Vi är många som bidrar på olika sätt i klubben som inte kunde mycket alls om skidvärlden när vi började. Man lär sig på vägen. Allra bäst vore det med folk som kanske inte har betungande roller i dag, helt enkelt därför att vi tror att vi är bättre om många gör lite än om några få tar på sig mer än de orkar göra.

 

Till saken. Det senaste året har ett antal personer med nyckelpositioner knutna till klubben valt att kliva av, i många fall efter långt och förtjänstfullt värv. 

 

Dessa personer behöver ersättas och därför söker vi nu:

 

Sponsoransvariga. Såväl sponsoransvaret för klubben som sponsoransvaret för Lilla Skidspelen är öppet. Detta är två roller som tidigare har varit separerade, men det är fullt möjligt att tänka sig att skapa en sponsorgrupp som jobbar parallellt med båda uppdragen. Det är i alla fall helt klart att det behövs minst två personer, gärna tre. Vi ser också att det finns utrymme både för säljarpersonligheter och de som hellre administrerar. I en idealvärld hittar vi åtminstone någon med kontakter i näringslivet i Falun med omnejd, men det är absolut inget krav för att få vara med. 

 

Ledamot i DSF:s längdkommitté. Längdkommittén i Dalarnas Skidförbund styr upp den gemensamma verksamheten inom distriktet, som alläger, snöläger och deltagande i ungdomscuperna och distriktsstafetten för juniorer. Kommittén ser också över utbildningar och tävlingskalendern i distriktet. Längdkommittén är en del av strukturen inom skidförbundet och något som DSF absolut måste ha. För klubbens del känner vi att Falu IK som en av distriktets största klubbar alltid bör erbjuda sig att bidra till det arbetet. Kommittén har 6-7 möten om året, oftast digitalt, samt möjligen några extra möten i samband med ungdomscuperna. 

 

Biträdande funktionsledare för Nationsbyn på Svenska Skidspelen. Rollen innebär att tillsammans med funktionsledaren koordinera arbetet inom funktionen utifrån gruppledarens instruktioner. I uppdraget ingår viss administration inför tävlingarna, till exempel att behandla ansökningar och schemaläggning av funktionärer inom funktionen. Under tävlingarna assisterar nationsbyns värdar nationer och serviceföretag som är i nationsbyn, ansvarar för nyckelhantering för vallabodarna samt ser till att vallabodarna är rena, fräscha och utrustade med bord och stolar. Kontinuerlig översyn på området, soptömning samt snöröjning/sandning vid behov är andra exempel på uppdrag i nationsbyn. 

 

Ledamot i Föreningen Svenska Skidspelens styrelse. Falu IK är en av klubbarna inom Föreningen Svenska Skidspelen, som i sin tur äger Svenska Skidspelen AB tillsammans med Skidförbundet och Falu kommun. Som ledamot i styrelsen bevakar du Falu IK Skidklubbs intressen i FSS. Styrelsen har cirka nio möten om året, med ett litet uppehåll på våren och sommaren - det vill säga ungefär ett möte i månaden från och med augusti/september. 

 

Är du intresserad av någon av rollerna. Eller känner du (eller känner till) det perfekta namnet. Tveka inte att höra av dig på faluikskidklubb@gmail.com.


Nyhetsarkiv
2024-04-23 20:06
Stickade mössor2024-02-21 16:34
Falu IK Mössor2023-12-18 14:39
FIK-fika2023-11-05 13:37
FIK-fika2023-01-17 20:33
 
Våra sponsorer