SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falu IK Skidklubb
Fotboll

Ingen klubb är bättre än sina medlemmar - hjälp oss att bli ännu bättre!
2024-07-06 12:30

Här kommer ännu en påminnelse om att sedan länge känt faktum. Vi behöver hjälp. Det behöver vi alltid. Men - nu har vi ett antal specifika behov som vi verkligen behöver fylla. Några är helt centrala för att vi ska kunna driva vidare klubben på det sätt vi gör i dag. Vi hoppas att några av våra många medlemmar ser det och känner, om inte “det där ÄR jag”, så åtminstone “det där SKULLE KUNNA VARA jag”. Det räcker långt. Vi är många som bidrar på olika sätt i klubben som inte kunde mycket alls om skidvärlden när vi började. Man lär sig på vägen. Allra bäst vore det med folk som kanske inte har betungande roller i dag, helt enkelt därför att vi tror att vi är bättre om många gör lite än om några få tar på sig mer än de orkar göra.

 

Till saken. Det senaste året har ett antal personer med nyckelpositioner knutna till klubben valt att kliva av, i många fall efter långt och förtjänstfullt värv. 

 

Dessa personer behöver ersättas och därför söker vi nu:

 

Sponsoransvariga. Såväl sponsoransvaret för klubben som sponsoransvaret för Lilla Skidspelen är öppet. Detta är två roller som tidigare har varit separerade, men det är fullt möjligt att tänka sig att skapa en sponsorgrupp som jobbar parallellt med båda uppdragen. Det är i alla fall helt klart att det behövs minst två personer, gärna tre. Vi ser också att det finns utrymme både för säljarpersonligheter och de som hellre administrerar. I en idealvärld hittar vi åtminstone någon med kontakter i näringslivet i Falun med omnejd, men det är absolut inget krav för att få vara med. 

 

Ledamot i DSF:s längdkommitté. Längdkommittén i Dalarnas Skidförbund styr upp den gemensamma verksamheten inom distriktet, som alläger, snöläger och deltagande i ungdomscuperna och distriktsstafetten för juniorer. Kommittén ser också över utbildningar och tävlingskalendern i distriktet. Längdkommittén är en del av strukturen inom skidförbundet och något som DSF absolut måste ha. För klubbens del känner vi att Falu IK som en av distriktets största klubbar alltid bör erbjuda sig att bidra till det arbetet. Kommittén har 6-7 möten om året, oftast digitalt, samt möjligen några extra möten i samband med ungdomscuperna. 

 

Biträdande funktionsledare för Nationsbyn på Svenska Skidspelen. Rollen innebär att tillsammans med funktionsledaren koordinera arbetet inom funktionen utifrån gruppledarens instruktioner. I uppdraget ingår viss administration inför tävlingarna, till exempel att behandla ansökningar och schemaläggning av funktionärer inom funktionen. Under tävlingarna assisterar nationsbyns värdar nationer och serviceföretag som är i nationsbyn, ansvarar för nyckelhantering för vallabodarna samt ser till att vallabodarna är rena, fräscha och utrustade med bord och stolar. Kontinuerlig översyn på området, soptömning samt snöröjning/sandning vid behov är andra exempel på uppdrag i nationsbyn. 

 

Ledamot i Föreningen Svenska Skidspelens styrelse. Falu IK är en av klubbarna inom Föreningen Svenska Skidspelen, som i sin tur äger Svenska Skidspelen AB tillsammans med Skidförbundet och Falu kommun. Som ledamot i styrelsen bevakar du Falu IK Skidklubbs intressen i FSS. Styrelsen har cirka nio möten om året, med ett litet uppehåll på våren och sommaren - det vill säga ungefär ett möte i månaden från och med augusti/september. 

 

Är du intresserad av någon av rollerna. Eller känner du (eller känner till) det perfekta namnet. Tveka inte att höra av dig på faluikskidklubb@gmail.com.

Dags för rullskidträningar!
2024-05-23 20:48

På söndag drar vi igång sommarens rullskidträningar. Träningen bedrivs i två grupper, en för de som inte har så mycket vana av rullskidor och helst håller sig nere på platten på stadion och en

för de som kommit lite längre i sin utveckling och vågar sig ut på hela rullskidbanan.

 

Träningarna är öppna för alla klubbens ungdomar. Rullskidor finns att låna. Vi kör alltid skate. Ta med pjäxor (skate/kombi), stavar och hjälm (obligatoriskt!). Nu på söndag börjar båda träningarna 17.00. Ledare från Vit 2 och Orange 1 håller i träningarna. Kommande veckor siktar vi preliminärt på 18.00 som träningstid. Vi kör till och med den 23 juni, sedan tar vi sommarlov till den 4 augusti då vi börjar på nytt. 

 

Parallellt med klubbens rullskidträningar finns även, sedan några veckor, en möjlighet för våra äldsta ungdomar (födda 2008-2010) att köra klubböverskridande träningar tillsammans med ungdomar från andra klubbar i Falun och Borlänge. Observera att de klubböverskridande träningarna körs i antingen klassiskt eller skate (klassiskt nu på söndag, då Domnarvet håller i träningen).

 

Håll koll på kalendern här på hemsidan för att se när vi tränar. 

Ledaravslutning och ledarenkät
2024-04-26 10:29

Den 6 maj är det dags för årets ledarenkät. Inbjudan har gått ut i veckan men i det fall något mejl har hamnat fel eller inte hamnat alls passar vi på att lägga ut en länk till inbjudan även här. I anslutning till denna finnar ni också årets ledarenkät. Svara helst senast den 2 maj.

 

LEDARAVSLUTNING OCH LEDARENKÄT 2024

2024-04-23 20:06

Falu IK Skidklubbs sommarläger 2024

 

Vi välkomnar alla barn/ungdomar födda 2011-2015 till sommarläger i Stångtjärn vecka 25.

Det är Falu IK:s juniorer som kommer hålla i lägret som hålls måndag till torsdag den 17-20 juni vid Stångtjärn mellan kl 09:00 - 14:00. 

Vi kommer tillsammans köra två pass per dag och äta gemensam lunch och mellanmål som man själv har med sig. Vi kommer ha massa kul och lägret består av löpning, stavgång, löpskolning, spänst, myrträning och Mästarnas Mästare. 

Anmälan sker via länken nedan tillsammans med inbetalning av anmälningsavgiften om 300 kr till Falu IK Skidklubbs bankgiro 5156-7139. Uppge barnets namn, födelsedatum och Sommarläger. 

 

Sista anmälningsdag söndag 19/5.

 

Antal platser kan komma att behöva begränsas. Först till kvarn gäller om vi behöver begränsa deltagarantalet.

Vid frågor så kan ni höra av er till:

 

Marie Skytt (junioransvarig)

070-3090699

 

Välkomna hälsar Falu IK skidklubbs Juniorer!

 

Klicka på länken nedan för att anmäla till lägret:

Anmälan sommarläger

Klubbavslutning 8 april kl. 18.00
2024-03-30 07:47

Vi samlas för att avsluta den gångna säsongen 23/24. Samling på stadion framför Stora Enso-huset.


18.00-18.15 Hej och välkomna!

 

18.15-19.00 - Aktiviteter i grupperna.


19.00 - Samling på stadion för en traditionsenlig lek - Familjen Laggar - Vi gör ett världsrekordförsök och kör Laggar med samtliga träningsgrupper.


19.20 - Korv och festis till alla vid Utsikten. Veg. alternativ finns.

 

Under kvällen kommer man också kunna ta del av ett förmånligt erbjudande från Salomon som lämnar fina rabatter på sommarens löparskor. 

 

Välkomna!

 

Lilla SS - Funktionärsenkät 2024
2024-03-28 08:57
Ett stort varmt tack till din insats som funktionär under Lilla Skidspelen.  Så många leenden och nya bekantskaper, glada tillrop i farten och många utsträckta händer och uppkavlade ärmar - det är verkligen med en varm känsla i bröstet som man ser tillbaka på årets upplaga av Lilla SS!
 
Lilla Skidspelen är verkligen våran fest och ett tillfälle för oss ledare och föräldrar att komma samman och lära känna varandra, men tävlingen är också Falu IKs största och viktigaste inkomstkälla och den finansierar en mycket stor del av vår verksamhet. Det är därför viktigt att vi alla hjälps åt och tillsammans vårdar arrangemanget för att kunna bjuda på en riktigt härlig tävling för Sveriges skidungdomar. 
 
Vi vill nu fånga in dina erfarenheter och reflektioner kring det gångna arrangemanget för att nästa år kunna göra en ännu bättre förberedelse och planering.
 
Tävlingsledningen genom 
Sigrid
 
Nyheter från våra grupper
Lilla Skidspelen, 03/06 15:59 
Lilla Skidspelen, 25/03 11:19 
Lilla Skidspelen, 25/03 09:14 
Lilla Skidspelen, 22/03 20:14 
Lilla Skidspelen, 20/03 18:25 
 
Våra sponsorer