SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falu IK Skidklubb
Fotboll

FIK i fäders spår – Vera vann ungdomsvasan
2024-02-25 13:27

Massor av duktiga ungdomar från Falu IK kom till start i Ungdomsvasan som avgjordes i Mora på söndagen. Det blev också flera framskjutna placeringar för klubben, med elva åkare som placerade sig bland de 25 främsta i sina klasser. Allra bäst gick det för Vera Myhlback som vann äldsta flickklassen (15-16) efter att ha avgjort i en spurtstrid mot Åsarnas Malva Nisén och Ulricehamns Lisa Alrik.

 

– Jag har tränat mycket stakning, berättade en nöjd Vera när hon intervjuades i Vasaloppet.tv.

 

FIK fick ytterligare en pallplats genom Maja Lundberg som var tvåa i flickor 11-12. 

 

Grattis till fina insatser!

 

Resultat från Ungdomsvasan finns på Vasaloppets hemsida. 

Stickade mössor
2024-02-21 16:34

Nu finns vår populära stickade mössa åter i lager.

Du hittar dem hos Intersport i Falun och de ligger bakom kassan.

Pris för denna fina mössa är 200 kr och du swishar på plats hos Intersport.

 

 

FIK på JSM - så följer du våra juniorer live
2024-02-13 22:51

Den här veckan är det dags för våra juniorer att tävla på JSM i Ulricehamn.

Onsdag 14/2 drar tävlingarna igång med masstart i fri stil. Första start kl 10:00.

Sedan fortsätter JSM-veckan enligt följande:

Torsdag: sprint, fri stil.
Lördag: distans, individuell start, klassisk stil.
Söndag: stafett, klassisk stil.

 

Anmälda deltagare från Falu IK: D 17-18: Astrid Hermansson, Nora Nilsson Nordlund. H 17-18: Hugo Enhörning (bilden), Melvin Löfgren, Edvin Skytt, Malte Söderlund, Olle Brandin. D 19-20: Hanna Östberg. H 19-20: Viktor Norberg.

 

För alla som vill följa våra juniorer går det att följa tävlingarna live på Expressen och Bonnier News lokala sajter (krävs abonnemang via ex Falu-Kuriren).

 

Lycka till!

Fina insatser vid USM i Ånnaboda 2024
2024-02-11 20:10
!

USM i Ånnaboda 2024 blev en kavalkad av fina prestationer av Zakris Haanaes, Rasmus Wedholm, Albin Hållmarker, Gustav Norberg, Sigge Löfgren, Lisa Lundberg, Kerstin Lövgren, Greta Brandin, Hilda Nygårds, Emma Ehrling, Klara Westergren, Sandra Franz, Ella Nordanbro, Liv Kallur, Vera Myhlback, Julia Peclard och Elsa Elf Boberg. 

 

* Lisa Lundberg tog guld i sprint.

 

* Lisa Lundberg, Liv Kallur och Vera Myhlback tog silver i stafett.

 

* Albin Hållmarker, Sigge Löfgren och Gustav Norberg tog brons i stafett.

 

* Lisa Lundberg, Vera Myhlback och Kerstin Lövgren tog lagguld i distans. 

 

* Liv Kallur, Sandra Franz och Ella Nordanbro tog lagsilver i distans.

 

Härutöver var det många framskjutna placeringar och flera ungdomar har under USM-tävlingarna gjort sina bästa lopp någonsin. Grattis alla deltagare till era fantastiska prestationer - och en stor eloge till Greta Brandin som på kryckor har hejat och stöttat sina klubbkompisar på allra bästa sätt i dagarna tre.

 

Falu IK var under USM-tävlingarna största klubb med 16 deltagare. Vi kunde därför ställa upp med imponerande tre lag i damstafetten och två lag i herrstafetten.

 

Som om inte allt detta vore nog så hann Rasmus Wedholm med att ta en skidskytteseger i Lima (!) efter att ha inlett lördagen med att köra sprintprolog i Ånnaboda. 

 

Samtliga resultat hittar ni här:

Resultatlistor - USM Skidor Örebro 2024 - KlubbenOnline (usmskidor2024.se)

 

 

 

 

 

 

 

Funktionärer till Svenska Skidspelen
2024-01-30 21:50
Foto: Peter Guthrie Licens: CC BY-NC-ND 2.0 DEED

Hej alla FIK-are!

 

Helgen 15-17 mars 2023 äger Svenska Skidspelen rum i Falun. Kanske har ni som tidigare varit funktionärer redan fått ett mail från Skidspelen (kolla även skräpposten!), i så fall använder ni länken i mailet och svarar på inbjudan.För er som är nya och vill vara med och jobba under denna folkfest på Lugnet - gå in och anmäl er via följande länk och ange Falu IK skidklubb som klubbtillhörighet:


https://axacoair.se/go?3X3yLGAt

Ska du åka Vasaloppet? Åk för Falu IK Skidklubb
2024-01-26 21:40

Ska du åka Vasaloppet? Åk för Falu IK Skidklubb.

Deltagare i Vasaloppet eller andra lopp såsom tjejvasan måste vara medlem i en svensk skidförening som är ansluten till Svenska Skidförbundet. Alla är givetvis välkomna att bli välkomna i Falu IK Skidklubb, och om du har anknytning till Falun så tycker vi absolut att du ska åka för oss.

Att vara medlem kostar 300 kr/år plus administrationsavgift på 19 kr, och då blir du givetvis fullvärdig medlem i klubben. Du kan komma och träna med oss när vi anordnar våra "skidor hela livet"-träningar, och det finns möjlighet att engagera sig som funktionär i tävlingar såsom Svenska Skidspelen, Lilla Skidspelen som är Sveriges största ungdomstävling, och även andra arrangemang på Lugnet.

Hör av dig på faluikskidklubb@gmail.com eller telefon 0725510860 om du har frågor om medlemskap och annat. För att gå med i klubben är det bara att klicka på "bli medlem" här på hemsidan och fylla i formuläret. 

Nyheter från våra grupper
Lilla Skidspelen, 31/01 20:00 
Lilla Skidspelen, 28/03 06:53 
Lilla Skidspelen, 28/03 06:49 
Lilla Skidspelen, 25/03 19:49 
Lilla Skidspelen, 24/03 19:48 
 
Våra sponsorer