SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falu IK Skidklubb
Fotboll

Om klubben

Falu IK skidor var en sektion i idrottsföreningen Falu IK som bildades redan 1901 och innehöll flera olika idrottsgrenar, bl a längdskidor och friidrott. Under 2016 delades Falu IK:s idrottsgrenar i enskilda föreningar och föreningen Falu IK Skidklubb bildades.

Klubbens verksamhetsår är november till oktober och årsmöte hålls normalt i inledningen av november månad.

 

Falu IK Skidklubb har en styrelse med ordförande och 6 ledamöter som sammanträder ungefär en gång i månaden. Mötena protokollförs och anslås på hemsidan för klubbens målsättning är att vara en öppen klubb där medlemmar och allmänhet ska ha god insyn.

 

Klubben har cirka 400 medlemmar, många som familjemedlemmar och den bedriver tränings- och tävlingsverksamhet för barn, ungdomar och juniorer. Men även äldre skidmotionärer är välkomna till klubben.

 

Träningsverksamheten leds av ledare som har genomgått Svenska Skidförbundets ledarutbildningar. Klubben har dessutom ledare som ger ledarutbildning i Skidförbundets regi.

 

Klubbträningar äger rum på Riksskidstadion på Lugnet på måndag-, tisdag- och torsdagskvällar under vinterhalvåret (oktober till april). Under sommarhalvåret bedrivs barmarks-, och rullskidträning i en något mer begränsad utsträckning.

 

Klubben arrangerar sedan 1974 för den årligen återkommande ungdomsskidtävlingen Lilla Skidspelen. Tävlingen hålls på Riksskidstadion under mars månad och den har de senaste åren lockat cirka 1000 deltagare.

 

Klubben är också medlem i Föreningen Svenska Skidspelen och vi finns med som funktionärer kring arrangemanget Svenska Skidspelen (mer känt som världscupstävlingarna i Falun).

 

 

 
Våra sponsorer