SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falu IK Skidklubb
Fotboll

Kläder under träning

Kläder på träningarna
Både på barmarksträningen och snöträningen är det bra att ha flera lager. Närmast kroppen ett tunnare underställ som transporterar bort fukt, gärna i ull eller funktionsmaterial. Ovan på det, om det behövs, ett värmande lager, t ex fleecetröja. Detta lager kan vara tjockare eller tunnare beroende på temperatur. Överst ett lager som står emot vind och väta. En varm mössa och varma vantar är viktigt när det är kallt.

Det är bra att ha en buff eller balaklava som skyddar halls och ansikte då det ibland kan vara blåsigt på Lugnets skidstadion och när snökanonerna går blir det lätt väldigt kallt. Här finns mer bra vägledning:stjarna-pa-skidor---koll-pa-utrustning-och-klader.pdf (sisuidrottsbocker.se) 

Vid kallt väder är det framförallt viktigt med varma vantar, mössa och bra skydd för hals och ansikte. Mer info om kallt väder finner du här.

 

Ett vanligt problem är frusna händer. Oftast är det bättre med tumvantar och rejäla handskar än tunna skidhandskar. Det kan också vara klokt att börja träningen med en överdragsjacka som man sedan hänger av sig.

 
Våra sponsorer